2024 április 13, szombat

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

5 dolog, amitől minőségi és kreatív lesz a falunap

Már nyílnak a hóvirágok, kacsingat a tavasz, de hamarosan végérvényesen beköszönt és a jó idővel eljön a falunapok időszaka is. A majálisról és a pünkösdi napokról mindenkinek a szabadban mókázás jut eszébe, végre a sok szürkeség után kiszabadulhatunk a természetbe. Mi most abban segítünk, hogy olyan falunapot szervezhess, ahol minden korosztály jól érezheti magát.
1. Régebben is rendkívül kreatív volt a szórakoztatás, ezért érdemes visszatérni a hagyományokhoz. Népi játékaink között mindent megtalálsz, ami egy hangulatos, vidám népies falunaphoz szükséges. Például az egyik kedvenc játékunk a gólyaláb, amivel próbára tehetik ügyességüket a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A mozgás és a nevetés garantált.
2. Aztán, ha igazi tradicionális mulatság a rendezvény tematikája, akkor a hordógörgetés kiváló megoldás. Tudtad, hogy eredetileg a hidak átadásához kötődik ez a népszokás? Mivel a népi hit szerint, aki elsőnek megy át az új hídon, azt baj éri, ezt úgy küszöbölték ki, hogy elsőként egy hordót gurítottak át a hídon, amit aztán végül csapra vertek.
3. Ha már a hordóknál tartunk, a kicsik imádni fogják a hordólovaglást, ami eredetileg egy francia ügyességi játék, és nemcsak remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, de jó móka is megpróbálni megtenni a megadott távot a kötél segítségével a stabilnak egyáltalán nem nevezhető hordót meglovagolva.
4. Ha csapatjátékban is gondolkozol, kihagyhatatlan a méta. Ez a több évszázados hagyománnyal rendelkező játék a baseball és a krikett magyar megfelelője. Élvezetes ügyességi labdajáték, amelyben az egyik csapat célja a labdát minél messzebbre elütni, majd befutni a célba, mielőtt a másik csapat visszajuttatja a labdát a kiindulópontra.

5. Végül egy örökzöld: a zsákban futás. Egyszerű, de annál szórakoztatóbb játék, családi napok színesítéséhez remek és költséghatékony választás.
Ezek után már csak bőséges lakomáról kell gondoskodni, mert ennyi jókedv és mozgás után bizony megéhezik a nép apraja-nagyja. Még több népi játék ötletet találsz weboldalunkon, jó böngészést!

Kapcsolódó cikkek

Erre az 5 dologra figyelj 2023-ban a sikeres rendezvényért

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük