Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Programajánlók a meghosszabbított veszélyhelyzet idejére

A Netflix lett sokunk legjobb barátja az utóbbi egy évben, de ha más jellegű „táplálékra” is vágysz már, összegyűjtöttünk néhány szuper lehetőséget.

1. Sétálj!
Teljesen ingyen van, és akár a saját környezetedben is olyan fantasztikus helyeket fedezhetsz fel, amikről nem is tudtad, hogy ott vannak. Már napi 15-20 perc séta is hozzájárul a szív és a tüdő egészségének megőrzéséhez, növeli a csontsűrűséget, segít a fogyásban, és látásunknak is jót tehet, hisz séta közben több inger éri a szemünket, mint a monitor előtt. Cukorbetegség megelőzésében vagy asztmás roham mérséklésében is segít, jó hatással van az alvásproblémákra, nő tőle a kreativitásunk, mert oxigén jut az agyunkba és elégedettség érzéssel tölt el, hisz szerveink jobban funkcionálnak.
2. „Menj” múzeumba!
Nem kell kultúra nélkül maradni, csak mert minden zárva. A világ legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező és leghíresebb múzeumai ugyanis virtuális tárlatvezetést tartanak. Használd ki az alkalmat, és látogass el a New York-i Guggenheim Múzeumba, a British Musemba,  a Washingtoni Nemzeti Galériába, a párizsi Musée d’Orsaybe, a firenzei Uffizibe, vagy akár a Sao Paolo-i MASP-ba.
3. Próbáld ki a lövészetet és ereszd ki a gőzt
Több lőtér is tud fogadni vendégeket járványhelyzetben is, így ez egy igazán ütős kis program lehet, ami garantáltan kizökkent a mindennapokból. Az élménylövészetet teljesen amatőrök is kipróbálhatják, a legtöbb helyen több fegyvert is megismerhetsz.
4. Építsetek csapatot online
Online szabadulós játékaink segítségével garantáltad kiszakadhatsz pár órára a mókuskerékből. Ha hiányoznak az élmények, vágjatok bele a kollégákkal! Részletek itt! 
5. Hallgass zenét!
A MüPa digitális videótárában megnézheted a régebbi koncerteket, műsorokat. A zene bizonyítottan nyugodttá tesz, ellazít, segít a koncentrálásban, boldoggá és kreatívvá tesz, gyógyít, segít az emlékezésben, sőt még a fogyást is támogatja. Egy kísérlet szerint, akik vacsora közben jazzt hallgatnak, 18 százalékkal kevesebbet esznek, mint azok, akik más dallamokat hallgatnak.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük