2024 július 23, kedd

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Csapatépítés a nyitás után

Milyet, mikor, hogyan?

Az online csapatépítőket lassan kezdik felváltani az igaziak újra, így a nyitás után. Merjünk csapatépítőt tartani, és ha igen, milyet? Papucsek Józseffel, a Team Rekreáció rendezvény menedzserével beszélgettünk.

A csapatépítő tréningek a járványhelyzet aktív szakaszában, a lezárások során teljes mértékben az online térbe helyeződtek. Nálunk, a Team Rekreációnál is találhattok alternatív megoldásokat, azonban, ahogyan az várható volt, sajnos a megkeresések száma csökkent a pandémia hatására. Ennek az oka kettős, egyrészt ezek az extra költségek sok cégnél nem fértek bele az erősen csökkentett költségvetésbe, illetve maga az online forma is csak korlátozottan alkalmas egy valódi csapatépítés megszervezésére. Most viszont úgy látjuk, megnőtt az igény a közös szórakozásra, ezért hoztunk nektek néhány infót.

Az elmúlt hetek alapján azt látjuk, hogy a nyitás után nagyon megnőtt az igény a csapatépítő programokra, a bekérések folyamatosak, kisebb volumennel többet is szerveztünk már. Az embereknek egész egyszerűen szükségük van rá, hogy együtt legyenek azokkal, akikkel dolgoznak. És nem csak munka kapcsán, hanem kikapcsolódás, közös élményszerzés szempontjából is. Ezek a tréningek újra hangolják a munkavállalók egymáshoz fűződő viszonyait, újra közel kerülnek egymáshoz az akár egy éves kihagyás után

– mondta Papucsek József.

Azoknál a cégeknél, ahol a szervezeti kultúra fontos eleme volt a közösen eltöltött idő, legyen szó csapatépítésről, céges napról vagy céges sportról, az igény mindenképpen jelentős. A megvalósulás útjában már csak az a döntés áll, hogy a vezetőség bevállalja-e akár a teljes munkavállalói csoport közös szórakoztatását, így kitéve őket az esetleges vírusveszélynek.

A magas oltottsági arány ismeretében is mi még mindig azt látjuk, hogy a csapatépítések inkább kisebb, 20-50 fős csoportokban történnek. Mi mindenképpen outdoor, élmény alapú, természetközeli tréning programokat javaslunk, így a vírus okozta kockázat is a minimálisra csökkenthető. Mindamellett szerintem most fő szempont a csapatkohézió visszaállítása, tréning célként mást én 2021-re nem is tűznék ki. Közös élmények, közös feladatmegoldások, közös programok, közös kirándulások. Ezzel az egymásba és magába a cégbe vetett hit, a morál javítható. És persze a kikapcsolódást, önfeledt szórakozást jelentő programok az elmúlt év feszültségét, frusztrációit, szorongással töltött időszakát is pozitív irányba módosíthatják

– tette hozzá a rendezvény menedzser.

Ha ti is outdoor élményalapú csapatépítő tréninget keresnétek, túráznátok, eveznétek, SUP-oznátok, lézerharcoznátok, mászófalaznátok, geocachingolnátok, vagy valami hasonlóra vágytok, keressetek minket bizalommal.

 

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük