Új korszak a csapatépítésben: a hibrid események

A koronavírus megjelenésével átalakult a csapatépítés is, és most nem konkrétan a közös sörözésre gondolunk, inkább a szakmailag és emberileg is fejlesztő, szórakoztató tréningekre. Ezek célja, hogy csapatot kovácsoljanak az együtt dolgozó kollégákból, legyenek azok egy irodában, külön városban, vagy akár más-más országban. A pandémia pozitív hozadéka volt, hogy sok felmerülő problémára megoldás született, ilyenek a hibrid események is, melyek nagy valószínűséggel a covid utáni időszakban is népszerűek maradhatnak.

A hibrid események megjelenésével nem gond többé, hogy egy csapat tagjai nem egy irodában, épületben, városban, esetleg országban dolgoznak. Bárki könnyedén csatlakozhat akár home officeból is, és úgy érezheti, hogy tartozik valahová. Ez több okból is fontos. Sokaknak zsonglőrködniük kellett egy-egy ilyen eseménynél a magánélet és a munka között, ez biztosíthatja a megfelelő egyensúlyt. Ezek a tréningek nagy hangsúlyt fektetnek az önismeretre is, mely kulcsfontosságú a jobb kapcsolatok kiépítéséhez, jobb kommunikációhoz a magánéletben és a munkahelyen egyaránt.

Az Egyesült Államokban már nagy hangsúlyt fektetnek az online eseményekre, melyek tagadhatatlanul legnagyobb előnye, hogy bárki bárhonnan könnyedén csatlakozhat. A hibrid események annyiban különböznek, hogy lehetőség van a személyes jelenlét mellett online is csatlakozni, tehát virtuálisan is sugározzák az előadásokat. Világszerte sok helyen még mindig nagyon fontos a másfél méteres távolság betartása, illetve korlátozva van az egy térben tartozkodók létszáma is. A hibrid eseményekkel viszont senkit sem zárnak ki, aki nem tud személyesen jelen lenni, ugyanabból részesülhet a képernyője előtt, mint aki személyesen megjelenik.

Természetesen nem minden csapat számára megoldás a hibrid verzió, de legyen szó élő eseményről, online eseményről, vagy a kettő hibrid keverékéről, a csapatépítésnek mindig kell, hogy legyen valamilyen célja, küldetése, amely igazodik a vállalati stratégiához, aktuális kihívásokhoz, problémákhoz. A csapatépítésnek valódi értéket kell képviselnie, melynek követketében növekszik a csapat teljesítménye.

Mi a Team Rekreációnál igyekszünk megtalálni minden csapat számára a legtökéletesebb megoldást. Amennyiben szükséged van eligazításra a csapatépítők világában, keress minket bizalommal.

Forrás: https://www.teambonding.com/why-hybrid-events-are-the-future-of-the-event-industry/

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük