Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Top 5 csapatépítő program 2022-re

Miért lesz idén még fontosabb a csapatépítés?

A csapatépítés fő célja, hogy erősebb egységet és jobb csapatmunkát alakítson ki a munkatársak között. Nemcsak a kollégáknak, de a cégnek is sok előnye származhat belőle, mert egy jól együttműködő csapat termelékeny, motivált, erős köztük a bizalom és a tiszteletet.

Mindez még hangsúlyosabbá vált az elmúlt évek alatt, amikor nagyon sok munkahely került nehéz helyzetbe a gazdaság átalakulása során és kényszerült hibrid megoldásokat alkalmazni. Az otthoni munka során nem találkozott a csapat, nem volt lehetőség együtt dolgozni, csökkentek a szociális interakciók és kapcsolatok, ez pedig nagyobb hatással volt az egyénre, mint gondolnánk.

A csapatépítés a legjobb módja annak, hogy:

 • újra összehozzátok és felrázzátok a bandát,
 • megismerjétek az új kollégákat,
 • kialakítsátok a megfelelő kommunikációs hálót,
 • megerősítsétek a csapatkohéziót,
 • jobbá tegyétek a csapatmunkát,
 • fejlesszétek a cégkultúrát,
 • lendületet vegyetek és kikapcsolódjatok.

 

Nagyon sokféle csapatépítés létezik, különböző típusokba sorolva őket, céljuktól függően. Vannak a kommunikációt előtérbe helyező aktivitások, a problémamegoldást és döntéshozást segítő aktivitások, az alkalmazkodóképességet és tervező készséget fejlesztő játékok, a bizalom növelő feladatok vagy a mozgásos, sport központú programok.

Elhoztuk nektek 2022 kedvenc csapatépítő programjait:

 1. Vadon kaland

Egy csoportos tevékenység kint a szabadban, amikor együtt kell kidolgoznotok és gyakorolnotok különböző technikákat a boldoguláshoz. Több mint egy túra vagy kirándulás együtt, itt a kreativitásotokra is szükség van és nem mellesleg a csapatmunka is elengedhetetlen lesz.

 1. GPS nyomkeresés

Ez a program biztosan eléri a célját, hiszen a legfontosabb a közös taktika, a gondolkodás és az együttműködés lesz. Persze itt fő a kikapcsolódás és a közös élményszerzés, de biztosan jó hatással lesz a csapatkohézióra, ami jól jön a munkahelyen is. Nem maradtok ki a kalandból akkor sem, ha a város szívében laktok és a csapat ott tud összejönni, mert a programot úgy alakítjuk ki, sőt, az online térben is lehetőség van kipróbálni.

 1. Vízi programok

Ha nyár akkor víz – ha víz akkor SUP, kenu, sárkányhajó, tutaj, csúszda, vízi légvárak, trambulin. Ezeknél a programoknál biztos a mozgás és az önfeledt kikapcsolódás, a nevetés, ami után kellemesen elfáradtok és egy csomó közös élménnyel gazdagodva tértek vissza a munkába.

 1. Extrém körverseny

Legnépszerűbb csapatépítő programunk idén is tarolni fog – kalandos, izgalmas és aktív kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Testhezálló és komfortzónán kívüli feladatok, amit a csapattal együtt kell végrehajtani, ráadásul a versengés sem marad el, ha úgy akarjátok. Ez a program egyaránt fejleszti a csapat- és versenyszellemet is.

 1. Elménydobolás

A zene varázslatos ereje áthatja az egész csapatot ezen a programon. Nemcsak interaktív, de nagyon szórakoztató, így a jókedv garantált. A közös zenével elszáll a stressz és minden feszültség, miközben egy szuper élményt szereztek. Ezután teljesen felfrissülve és tiszta elmével térhettek majd vissza dolgozni.

Ezeket és még sok más programot találtok az oldalon, kezdjetek ötletelni és idén is megszervezzük nektek a fergeteges csapatépítést.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük