2024 április 13, szombat

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Ezekért éri meg sportnapot szervezni

Semmi sem hoz össze jobban, mint a közös sportjáték.

A sport nagyszerű módja annak, hogy összehozzátok a közösséget, barátságokat építsetek. A sportnap egyik fő célja, hogy boldogan és felhőtlenül tegyetek az egészséges életmódért – a sport és a mozgás öröme által. Lehet, hogy nektek is kellemetlen emlékként él egy – egy iskolai sportnap, amikor a 3 számmal nagyobb egyen-sort épp lecsúszni készül futás közben és a verseny végén levegőért kapkodtok? 😀

A céges sportnapok szerencsére már teljesen mások – mutatunk öt érvet, amiért érdemes belevágni a szervezésébe:

Segít abban, hogy jobban megismerjétek egymást

A sportnap fantasztikus lehetőség mindenki számára, hogy kiszabaduljon a munkahelyi légkörből, kicsit megváltoztassa a nézőpontját, személyesebb kapcsolatokat alakítson ki és megismerhesse a dress code mögött rejlő kollégáit és ezáltal gördülékenyebbé váljon az irodai kommunikáció is.

Bár a sportnapok jellemzően egy napos programok, egy jól szervezett stratégiával hosszú távú hatást is elérhetünk vele. Például, ha a sportnapra szervezett focibajnokságra felkészülést is szervezünk, vagy a sportnapon összeálló kosárcsapat a későbbiekben is hetente eljár röplabdázni együtt. 

Egy régi klasszikus, sportos csapatjáték, mint például a méta kiváló eszköz arra, hogy feszengés nélkül közelebb kerüljetek egymáshoz és erősítsétek a csapatmunkát.

Vidámságot visz az irodai környezetbe

Nincs olyan iroda a világon, amelyiknek ne tenne jót egy kis szórakozás. Egy irodai sportnap remek módja annak, hogy összehozzon titeket, hogy hétfőn boldogan és felfrissülve térjetek vissza az asztalotokhoz. Nagyon hasznos kikerülni néha a munkavégzés monotonitásából és felrázni a tárgyalóteremben ülőket, nem beszélve arról, hogy ez felélénkítheti a szakmai kapcsolatokat is, még akkor is, ha kiütitek a főnökötöket, mint élő kugli.

Elősegíti az egészséges versenyszellemet

Anno az iskolai programokból ismert sorversenyek is reneszánszukat élik, felnőtt fejjel új értelmet nyernek. Egy kis rivalizálás jó és motiváló eleme a munkahelyi teljesítmények (természetesen, ha nem vesszük túl komolyan). Az értékesítésben dolgozók számára a verseny a mindennapok része, így az irodai sportnap tökéletes arra, hogy ezt a játéktérre vigyék.

Azok számára pedig, akik pedig nem ROI-k és KPI-ok között töltik a munkaidejüket, a sportnap kiváló lehetőség arra, hogy megmutassák olyan oldalukat is, amit eddig nem ismertek.

Fejleszti a készségeket és lehetőséget biztosít újdonságok kipróbálásra

Talán mindig is szerettetek volna csatlakozni egy röplabdacsapathoz, de eddig nem volt hozzá merszetek? Vagy a sportpálya szélén ülve szívesen részt vettetek volna a játékban, de nem tudtátok, hogyan? Egy munkahelyi sportnapon kipróbálhatjátok azokat a sportágakat, amelyeket mindig is érdekeltek, de eddig a hozzáértés hiánya elriasztott. A sportnap humoros és kényelmes környezetet kínál arra, hogy kipróbáljatok bármilyen sportprogramot. Azoknak a kollégáknak pedig, akik évek óta komolyan sportolnak ez az esemény remek alkalom arra, hogy csiszolják edzői és vezetői képességeiket vagy ők is kilépjenek a komfortzónájukból. Lehet, hogy mindig te voltál a focipálya bajnoka, de vajon gólyalábbal is menne?

Értéket ad a vállalatnak

Még mindig sokan túl nagy falatnak gondolják a sportnap megszervezését vagy éppen túl költségesnek. Pedig, ha figyelembe veszitek, hogy mennyibe kerülne például, ha az egész cég elmenne a legújabb elegáns étterembe egy vacsorára, máris kiderül, hogy a sportnappal sokkal jobban jártok, mert a mozgásnak hosszútávú hatása is van, amiről már korábban is írtunk.

Nem kell egyedül megbirkóznotok a feladattal, hiszen csapatunk éppen abban nyújt nektek segítséget, hogy számtalan ötlet közül kiválasszátok a számotokra legideálisabbat és megszervezzük a tökéletes sportnapotokat.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük