2024 április 22, hétfõ

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Rendhagyó rendezvényprogram ötletek a 2022-es tavaszi szezonra

Alapozd meg a tavaszi hangulatot

A tavasz a nyár előszobája, nem csak az időjárást tekintve, hanem a programokat is. Mielőtt belecsobbanunk a vízparti szórakozásba, ez az időszak tökéletes bevezetője a kültéri rendezvényeknek, amik kellően felpörgetnek a téli, zárkózottabb hónapok után. Sokaknak a kedvenc időszaka ez, hiszen az időjárás tökéletes a kinti sportoláshoz és a közös élményszerzéshez. Nem utolsó sorban pedig ilyenkor egymást követik az ünnepek és jeles napok, amik fantasztikus rendezvényeket tesznek lehetővé.

A húsvéti ünnepek után, a következő hónapba lépve máris szerveződnek a majálisok szerte az országban – városokban, külvárosokban és kisebb településeken is szívesen ünneplik május elsejét. Kihasználva ezt a szép tavaszi napot, nagyon jó lehetőség egy szabadtéri családi napra, ahol együtt kikapcsolódhattok és mozoghattok egy kicsit.

Majális

Koncertek, vidámpark, kirakodó vásár és sok gyermekeknek szóló program várja ezen a napon az érdeklődőket. Biztosan benned is hasonló a kép, ahogy vidám, kifestett arcú, csillámtetkós, vidám kiskölykök lufiból hajtogatott állatfigurákkal rohangálnak, majd bepattannak az ugrálóvárba, miközben a felnőttek a kürtőskalácsos előtt várakozva már a következő program megállóján gondolkodnak. Ez lehet kézműves foglalkozás, vagy kicsit mozgalmasabb játékokra váltva, aranyos választás lesz kisebbeknek akár egy Angry Birds csúzli, vagy nagyobbaknak a trambulin. A felnőtteknek sem csak a finom falatok és a sétálgatás marad. A terület adottságaitól függően simán el tudunk képzelni itt egy felállított bicikli pályát, ahol felmérheted az ügyességed, vagy egy hagyományőrző sportot, az íjászatot, amit minden rendezvényünkön meglepően sokan próbálnak ki.

Challenge Day

A május következő fontos állomása a hagyományosan a hónap utolsó szerdájára esik, ami nem más, mint a Kihívás napja. Ezen a napon közel ezer sportprogram zajlik az országban, melyekhez a helyi szervezőkön keresztül lehet csatlakozni. Célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz. Olimpikonjaink és sportkiválóságaink személyes részvételükkel is szokták támogatni ezt az országos eseményt, ahogyan mi is nagyon szeretjük. Sosem titkoltuk, hogy mennyire fontos számunkra a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönzés.

Vállalatoknak, irodai dolgozóknak és munkavállalók számára hoztuk létre a Legfittebb Munkahely Programot, amivel segíteni szeretnénk a cégek működését az egészségfejlesztésen keresztül. Ha sportnapról van szó, nem vitás, hogy ott a helyünk. Családok – kicsik és nagyok egyaránt – mérhetik fel a fittségi állapotukat egy ilyen napon, tehetik próbára ügyességüket az akadálypályákon és az sem kizárt, hogy ezen a napon találják meg a számukra tökéletes sportot, amit örömmel végeznek és ami majd lehet, hogy hivatásukká válik. Ehhez kapcsolódva van egy innovatív ötletünk a számotokra: ha igazán 21. századivá szeretnéd tenni ezt a napot, bérelj tőlünk ergométert, ami fejleszti az állóképességet és az imitációs képességével megtapasztalható 3 különböző mozgásforma vele. Evezős, sífutó illetve biciklis változatban is megtalálod nálunk ezeket az eszközöket, amik tökéletesen fognak illeszkedni a Challenge Day Programba.

Pünkösd

A naptárban tovább lapozva a Pünkösdhöz érünk, ami a húsvéti ünnep megkoronázása. Egyes vidékeken ma is él a pünkösdi királyválasztás szokása: ilyenkor a falu legényei különböző ügyességi próbákon – lóverseny, bikahajsza, bothúzás, rönkhúzás, kakaslövés, kaszálás – mérték össze ügyességüket. (https://mult-kor.hu/mirol-szol-punkosd-unnepe-20150524)

Ezzel el is érkeztünk a számunkra igazán érdekes részhez. Ebben az időszakban szokás megrendezni a falunapokat, amikor összegyűlik a település apraja nagyja és jókat mulatoznak együtt. Imádjuk ezeknek a rendezvényeknek a hangulatát, ahogy visszahozzák a régi hagyományokat és szokásokat a programokon keresztül. Ha szeretnétek igazán kreatívvá varázsolni az eseményt, rengeteg ötletünk van számotokra – a népi játékok most újra reneszánszukat élik, így ezek semmiképp nem maradhatnak ki a programból.

Nem csak az elkövetkező tavaszi programokhoz és szabadtéri eseményekhez ajánljuk ezeket a szórakoztató eszközöket, mert bármilyen rendezvényen szuper hangulatot teremtenek, összehozzák az embereket és kiemelkedővé teszik a rendezvényt, történjen az akár szállodában, vagy bármilyen más helyszínen.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük