2024 április 22, hétfõ

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Idén visszatér a fesztivál-élet és az élet a fesztiválokba

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben világszerte le kellett mondani a nagyobb zenei rendezvényeket. A járvány okozta szorongást még ezek a kellemes élmények sem tudták ellensúlyozni, ezért mondhatni szomorú nyarakat éltünk, de idén legnagyobb örömünkre végre visszatérnek a fesztiválok. 🙂

Az élőzene most ébred fel a Covid által kikényszerített hibernációból – a legtöbb színpad közel két évig üresen állt és a rendezvényszervező szakma is pangott.

Igaz, nehéz két év volt ez a zeneipar és a rendezvényszervezők számára, de most már optimizmus uralkodik és az eltökélt szándék, hogy minden idők legjobb fesztivál- és koncertnyara legyen az idei.

Két évnyi lemondás után a zenebarátok idén nyáron ismét számos fesztivál és koncert előtt mulathatnak és szinte magunk előtt látjuk, ahogy az emberek izgalommal telve áramlanak majd át a kapukon. Hatalmas megkönnyebbülés, hogy ezek az életigenlő összejövetelek visszatérnek. Alig várjuk, hogy újra üdvözölhessünk titeket rendezvényeinken és a fesztiválokon, amiken mi is ott leszünk jobbnál jobb sportos programmal és vidám, kreatív elfoglaltságokkal, hogy a bulik mellett az élmények is megmaradjanak két koncert között.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a 2022-es év lényeges, hazai zenei fesztiváljait, amik közül több eseményen velünk is találkozhatsz;

Gyereksziget, 2022 június 4-19.

A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb családi fesztiválja számtalan koncerttel, tánccal, bábszínházzal, vetélkedőkkel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal, ingyenes belépéssel június 4-5-6., 11-12. és 18-19. között a Hajógyári-szigeten.

VéNégy Fesztivál, 2022. június 23-27.

A Dunakanyar szívében, vadregényes környezetben várja vendégeit a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Nagymaroson. Ez az ország egyik legbarátságosabb fesztiválja, amit a népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek és közösségi programok tesznek különlegessé.

VOLT Fesztivál, 2022 június 21-25.

A VOLT Fesztivál Magyarország egyik legismertebb és legnépszerűbb vidéki zenei eseménye, ami közel húsz éve várja a bulizni vágyókat a szabadság és a hűség városában. Június utolsó hete nyüzsgő fesztiválvárossá varázsolja Sopront, ahol számos zenei műfaj hazai és külföldi képviselői szórakoztatják a közönséget és további kulturális programok és sportesemények színesítik a minőségi időtöltés lehetőségét.

Balaton Sound + B My Lake, 2022. június 29-július 02.

Két év kihagyás után a Balaton Soundot is megrendezik idén, méghozzá tizennegyedik alkalommal. A nagy visszatérés részeként világbajnok DJ-k és zenészek jönnek szórakoztatni és mindemellett most a B My Lake-nek is Zamárdi lesz az otthona, ugyanekkor. A techno és house zene masszív nyári oszlopa pedig a kétéves kényszerpihenő után 2022-ben nyolcadik alakalommal szavatolja, hogy az előbb említett stílusok rajongói pár napra igazi Kánaánt találjanak a Balaton partján.

Fishing On Orfű, 2022. június 29-július 03.

Ha már jártál a Fishing on Orfű fesztiválon, pontosan tudod, hogy itt a koncertek fergetegesek, a helyszín gyönyörű, a hangulat barátságos és családias, a napközbeni off-programok pedig nagyon színesek. Gyermekprogramokkal, gyalogtúrákkal, bringatúrával, rekeszépítéssel, zsonglőrködéssel várnak minden fesztiválozót!

EFOTT, 2022. július 13-17.

Az előző szezonban már elkezdte újraépíteni az EFOTT, amit a pandémia lerombolt, 2022-ben pedig már annak árnyéka nélkül szeretné átadni mindenkinek az igazi fesztivál hangulatot a Velencei-tó partján, a megszokott nyárközépi időpontban. A jól bevált recepttel várnak sok tízezer embert: egy adag világsztár, a hazai zenei élet legjava, bulik hajnalig, megannyi különböző program, strand és persze nyár.

Sziget Fesztivál, 2022. augusztus 10-16.

A SZIGET augusztus legnépszerűbb és legváltozatosabb zenei eseménye, évtizedes múlttal.

Fiatalok és örök fiatalok vernek sátrat ezekben a napokban az Óbudai szigeten, hogy megtapasztalják mindazt, amit az egyik legjobb európai nagyfesztivál kínál: híres énekesek, világszínvonalú koncertek, hatalmas buli, rengeteg sportprogram és egy életre szóló élmény.

Strand Fesztivál, 2022. augusztus 18-21.

Immár teljes méretében, külföldi felhozatallal dúsan spékelve tér vissza a nyár búcsúztató Strand Fesztivál, ütős bulit varázsolva a Balaton partjára. Ami a programokat illeti, az erős külföldi érkezők mellett rengeteg hazai fellépőre, tábortűzre, lazulós programokra, sportra és persze a nyári Balaton minden extrájára számíthatsz.

Szegedi Ifjúsági Napok, 2022. augusztus 23-28.

Napfény, barátság, fergeteges koncertek, jó hangulat és semmihez sem fogható atmoszféra vár a Tisza partján, a szeretnivaló városban, Szegeden. 

Az élőzene hiánya sok ember életében nagy űrt hagyott. Részben ez segített rájönni, hogy a zene és a személyes találkozások milyen erőt képviselnek az emberek lelkének felemelésében és a szórakozásban.

A világjárvány rávilágított a szociális élet fontosságára és arra, hogy ezt ne csak felismerjük, hanem ebbe be is fektessünk és ünnepeljük egymás társaságát.

Felszabadító érzés, hogy folytathatjuk ezt a küldetést. Indulhat a fesztiválok nyara!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük