2024 április 22, hétfõ

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Így zártuk a 2022-es fesztiválszezont

Az elmúlt évek viszontagságai után bátran kijelenthetjük, hogy mindenki ki volt már éhezve az igazi nyári partikra és össznépi eseményekre. Véleményünk szerint nem is sikerülhetett volna jobban ez a nyár, de megkérdeztük Czakó Mártont, az ügyvezetőnket, ő hogyan látja a 2022-es rendezvényszezont.

Rendezvényszervező csapatként hogyan készültetek az idei fesztiválszezonra, nagy tömegre számítottatok?

Mi már nagyon vártuk – személy szerint én is –, hogy legyenek ilyen események és újra átéljük a fesztivál élményt és hangulatot. A csapatból mindenki szeret fesztiválokon dolgozni és a kollégák is izgatottan várták ezt az időszakot – jól ment a toborzás, munkaerőhiányban nem szenvedtünk. Az ügyfelek megrendelése alapján a jelenlegi eszközpalettánk is tökéletesen helyt állt, hamar belerázódtunk és mondhatni könnyedén megbirkóztunk a feladattal. 20 év rendezvényszervezői tapasztalattal, a 2 év pandémia és kényszerpihenő után is zökkenőmentesen és olyan minőségben tudtuk lebonyolítani a fesztiválokat, ahogyan az ügyfelek és mi is elvártuk magunktól. Idén a Volt Fesztiválon, a Balaton Soundon, a Gyerek Szigeten és a Sziget fesztiválon vettünk részt.

Utóbbi nagy élmény volt mindenkinek – az az egy hét még munkával együtt is a kiszakadásról szólt. Ahogyan a Sziget szlogen is szól – a szabadság szigete volt ez. Ilyenkor az ember elveszti az időérzékét, összemosódnak a napok, a hétköznapokat is hétvégének éltük meg a bulizók között. Fárasztó volt nagyon, de az elmúlt két évben hiányzott és élveztük. Ráadásul cégünk életében eljött az a pillanat, amikor a második generáció is képviseltette magát a Szigeten – idén már gyerekeinkkel, családdal együtt koncerteztünk. 🙂

A várt eredményt hozta ez a nyár? Hogy érezted, idén teljes mértékben visszatért a „fesztivál-élet”?

A piacot tekintve igen, teljes mértékben visszatért.

Azonban annyi hátrány visszamaradt, hogy idén mindenki kicsit szűkített büdzsével állt hozzá a fesztivál szervezésnek, így másból kellett gazdálkodni, költséghatékonyabban kellett megoldanunk a szolgáltatást. Véleményem szerint kevesebb eszközzel is szuper sport placcot rendeztünk be, a pályák minden nap tele voltak és az eszközöket folyamatosan használták, a Szigeten a sportolni és mozogni vágyók nap mint nap visszatértek hozzánk.

Valóban átalakította a koronavírus a fesztiválokat, érezhető volt a változás?

Nem volt érezhető, ugyanolyan volt mint 3 évvel ezelőtt. A vendégek felszabadultak voltak, buliztak, sportoltak, élvezték, hogy újra együtt lehetnek.

Az nálunk is megmaradt, hogy például a kéz fertőtlenítők kötelező elemként szerepeltek a staff telephelyének több pontján is. Odafigyeltünk egymásra és az odaérkezőkre, a higiéniára, az egészségtudatosság nekünk továbbra is fontos.

Mi a véleményed a szórakozás-központú fesztiválokról, ahol nem csak a zenei élményekre helyeződik a hangsúly, működnek?

Én azt gondolom, hogy ez a jövő.

A nagyszabású fesztiválok sem csak a hajnalig tartó, kimerítő bulikról és nem is csak a koncertekről szólnak már, hanem a szórakozásról, kikapcsolódásról és a kiegészítő programokról is. A sportnak, művészetnek, alkotásnak már ugyanúgy helye van a fesztiválokon, amikkel sokkal több és mélyebb élményt adnak és még szélesebb vendégkört csábítanak oda. Napközben is együtt lenni, programozni és jól érezni magunkat – nekünk ez a természetes, mert ebben nőttünk fel, de jó azt látni, hogy egyre többen megtapasztalhatják az élményekkel gazdag rendezvényeket.

A Sziget magasra tette a mércét, ahogy Európában egyedülálló összművészeti kínálattal rendelkezik. Naponta a több mint 150 koncert mellett, előadások, sport és egyéb programok – a hat nap alatt mintegy ezer produkció mutatkozott be az 54 programhelyszín valamelyikén.

Jó volt ez a nyár, hiányozni fog, de most előre tekintünk és örömmel várjuk az őszi programdús időszakot is, ami rengeteg kiváló lehetőséget ígér – jönnek a csapatépítők és a szuper ötletek a kalandos, kirándulós vagy éppen a beltéri időtöltésekre.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük