2024 április 22, hétfõ

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Így szervezz sportnapot, hogy az ne fulladjon unalomba

Így szervezz sportnapot, hogy az ne fulladjon unalomba

Az egészséges verseny és a baráti erők találkozása úgy összehozza a munkaerőt, mint semmi más. Egy ilyen nap nagyszerű módja a bajtársiasság kialakításának, a fizikai erőnlét javításának és a szórakozásnak is. Egy sportos nap a tökéletes esemény, amit a munkatársaknak szervezhetsz és ami platformot biztosít számukra, hogy megmutathassák erősségeiket.

Emlékek, empátia és a tehetség bemutatása – a kollégák sokáig emlékezni fognak erre az élményre.

És mi lehetne jobb módja a sport bevezetésének a munkahelyen, mint egy céges wellnessnap? A mozgásgazdag életmód ugyanis növeli a termelékenységet és javítja a koncentrációs szintet, nagyon jó hatással van a munkavégzésre és a legjobb módja a stressz levezetésének. Egy céges sportnap mindenkit egészséges versenyre ösztönöz és lehetővé teszi, hogy a csapattagok jobban megismerjék egymást. A sportnap lehetőséget ad új készségek kipróbálására, vagy a meglévők továbbfejlesztésére. Nem utolsó sorban pedig segít egy kis vidámságot vinni az irodai környezetbe.

A sportnap szervezésének van néhány lépése, amit semmiképp ne hagyj ki.

 

1. Először is határozd meg a helyszínt és időpontot.

Próbálj úgy választani, hogy a lehető legtöbben, de legjobb esetben mindenki el tudjon jönni az eseményre. Szánj időt arra, hogy kiválaszd azt a helyszínt, amely a legjobban megfelel az igényeknek, a költségvetésnek, valamint a tömegközlekedéssel és autóval való megközelíthetőségnek. Figyeld az időjárást is és legyen B terved arra az esetre, ha a szép, meleg és száraz, napsütéses időjárás helyett eső várható.

2. Fontos az esemény célkitűzéseinek meghatározása.

Egy céges eseményt nem érdemes az utolsó pillanatban, cél nélkül megszervezni. Mint minden projekt esetében, itt is elengedhetetlen az előre tervezés és az esemény céljainak világos meghatározása. Ez segít abban, hogy a wellness napot integráljátok az éves egészségprogramba. Ha van célja és koncepciója a rendezvényednek, akkor maradandót tudsz alkotni, például azzal, hogy a nyerteseket megjeleníted a faliújságon a kiérdemelt kupák mellett, amivel garantáltan mindenkinek mosolyt csalsz majd az arcára nap, mint nap.

Azt is érdemes eldönteni, hogy csak egy egyszeri mulatságot szeretnél rendezni vagy ezzel a nappal szeretnétek bevezetni a sportot az irodába. Amennyiben ez egy hosszútávú folyamat első lépése, érdemes aköré szervezni, amit bevinnétek a munkahelyre – például az irodai jóga bevezetését kezd azzal, hogy ezen a napon megismerteted ezt a mozgásformát és jótékony hatásait mindenkivel, így kedvet teremtesz a kollégáknak a rendszeres részvételre.

3. Kezdd el időben megtervezni, hogy milyen játékokat szeretnél és készítsd el az esemény menetrendjét, illetve gondold át, milyen felszerelésre lesz szükséged.

 

Keep it simple

Nagy a kísértés, hogy vadiúj ötleteket álmodj meg, amivel a világ valaha volt legötletesebb és legizgalmasabb sportnapját nyújtod. Erről nem szeretnénk lebeszélni, de fontos, hogy a résztvevők az ismert dolgokhoz is tudjanak csatlakozni. A hagyományos sportokat persze megfűszerezheted – a jól ismert és közkedvelt focit dobd fel és legyen dartsfoci, buborékfoci, vagy a csocsó asztal mellett helyezz el élőcsocsó pályát is, amivel máris színesebbé teszed a megszokott játékokat.

Vonj be mindenkit a szórakozásba

A sportnap egyes munkatársak számára lehet, hogy kevésbé vonzó, különösen azoknak, akik nem olyan aktívak, mint mások. Gondoskodj arról, hogy mindenki számára legyen olyan program, amiben szívesen részt vesz. A különböző készségeket próbára tevő játékokba könnyen bevonódik mindenki. A csapatjátékok és a versenyek pedig nagyszerűek ahhoz, hogy a résztvevők összefogjanak és konstruktívan dolgozzanak a győzelemért. A tollaslabda és a pingpong biztonsági program, azonban hatalmas sikere van évről évre: mozgalmas, de nem túlzóan versengő, kellemes időtöltés. Próbáld meg a fair play szellemét kialakítani és a csapatmunkát erősíteni, ahol már a részvételért is elismerés és jutalom jár.

Szervezz bajnokságokat!

A kisebb bajnokságok a legjobb programok egy céges napra. A különböző sportágak közül mindenki tud választani és mindenki megtalálja a kedvére valót. Az előbb említett tollaslabdával és a pingponggal nem tudsz mellé lőni, hiszen nagy kedvenc minden céges bulin. A csocsóasztalok is garantáltan tele lesznek, de ha igazán magas szintre szeretnéd emelni a sportos rendezvényed színvonalát, rendezz be egy ergométer parkot, ahol próbára tehetik magukat a kollégák. Választhatod a sífutó-, kerékpáros- vagy az evezős ergométert: mindegyik adott sportágat imitálja, így a vendégeket különféle környezetbe repítheted ezzel az élménnyel és rendesen megmozgathatod őket.

A hagyományos sportokat mindenki szereti, hiszen megvan a maguk romantikája, így nem maradhat ki a foci kupa. Azonban, hogy ne csak a klasszikusok szerepeljenek nálad, legyen teqball is, ami egy kis csavart visz a labdás sportba és biztosan szívesen kipróbálja mindenki, aki szereti rúgni a bőrt.

Az említett eszközök közül mindegyiket megtalálod nálunk és segítünk a céges sportnap megszervezésében is.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük