2024 április 13, szombat

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Új, 2023-as trendek a csapatépítésben

Új, 2023-as trendek a csapatépítésben

Többször írtunk már a csapatépítés fontosságáról és hogy miért éri meg csapatépítő programokat szervezned, de a témát nem lehet elégszer körbejárni, pláne nem megunni. A csapatépítés legfőbb haszna, hogy a kötelékek és kapcsolatok kialakításával erős csapat jön létre, a megfelelő csoportkohézió pedig elengedhetetlen a sikeres vállalkozások és szervezetek számára.
A szórakoztató és motiváló csapatépítő események sorozatán keresztül a munkatársak olyan fontos készségeket tudnak fejleszteni, mint a kommunikáció, a tervezés, a probléma- és konfliktusmegoldás, összehangolt közös munka.
Egy összetartó csapat növeli a termelékenységet és jó munkakörnyezetet biztosít. 

 

Íme a további okok, amiért érdemes csapatépítést szervezned:

 

→  Hálózatépítés, szocializálódás és egymás jobb megismerése

→  Együttműködés, csapatmunka és a csapatteljesítmény fokozása

→    Egészséges versenyszellem kialakítása

→     Ünneplés, szórakozás és a motiváció fenntartása 

→     Innováció, tanulás és a kreativitás elősegítése, új készségek szerzése

→      A vállalati kultúra erősítése és a termelékenység növelése

→     A munkavállalók megbecsülésének kimutatása

→     A vezetői potenciál felszabadítása

→     A munkavállalók elkötelezettségének és moráljának javítása

→      Bizalomépítés és empátia erősítése

A 2023-as évben egyszerre van jelen a poszt Covid időszak utóhatása, a növekvő külpolitikai és gazdasági nyomás. Ebben az időszakban a munkavégzés is kiélezettebb, stresszesebb, így a csapatépítő programok ezeket a negatív hullámokat igyekeznek tompítani. Az együtt töltött, tartalmas közös idő pedig ehhez a legideálisabb.

 

Mutatjuk, milyen csapatépítés trendek figyelhetők meg a 2023-as évben:

 

1.     Home office utáni elszigeteltség enyhítése

vagyis: Összerázó csapatépítő tréning

 

A  home office-ból történő visszatérés zökkenőmentessé tételére nincs jobb elfoglaltság, mint a közös problémamegoldás. Mi más lenne fontosabb egy csapatépítésen, mint hogy jól összerázódjon a banda? A fő cél a közösen végzett munka megtapasztalása, amely során rövid, pörgős, megunhatatlan játékokban vesznek részt a csapattagok. Szervezhetitek irodán belül is, de egy külső helyszín és egy csapatépítőt követő frissítő ital biztosan visszaülteti a csapatot a nyeregbe.

 

2.     Környezettudatosság és edukáció

vagyis: Papírkörnyék kreatív csapatépítő 

 

A pandémia, a háború és az infláció miatt ugyan a környezettudatosság kérdésköre kicsit visszaszorult, de a fenntarthatósági célkitűzéseknek semmi sem szabhat gátat. Egy bolygónk van, ennek megőrzése pedig nem jótéteménynek számít, hanem kötelességünk. A legegyszerűbb módja az ökotudatos életmód kialakításának, ha már a munkahelyünkön megtapasztaljuk. A környezetbarát csapatépítések egyik fő témája a szemétszedés, másrészt pedig az újrahasznosítás. Ez utóbbi garantáltan lehet szórakoztató is! A munkahelyi újrahasznosításból könnyed, de tudatosságra ösztönző csapatépítést kreálunk, ahol a kreativitás és a kézügyesség megléte hasznos, de nem feltétel Csak az irodára és pár szabad órára lesz szükség, minden mást biztosítunk számotokra.

 

3.     Lazítás – mindenféle fejtágítás nélkül

nálunk: Pub games irodai csapatépítés 

 

Van, mikor a csapatépítés mindenféle látszólagos cél nélkül zajlik, pusztán az együtt töltött idő öröméért. Azonban sok esetben a kollégáknak már nem elég a 20. együtt töltött vacsora és átitalozott este – ilyen esetben érdemes bevetni egy-két vagány eszközt, ami izgalmassá teszi a közös időtöltést. Mi lehet erre jobb a játéknál? 

Kedvenc eszközeink egy csomagba szedve – az iroda kedvére válogathat a csocsó, darts, poker, blackjack vagy éppen az olyan mozgalmasabb programok közül, mint az erőgépek és a lengőteke. Ebben a csapatépítőben mindenki megtalálja a számára legkedvesebbet és senki nem fog unatkozni. Válaszd péntek délutánra és lazítsatok együtt a munka után.

 

4.     A nosztalgia ereje– retro játékok 2023-as formában

mint például: Domino office csapatépítő program

 

Az idő mindent megszépít és ez hatványozottan igaz a retro játékokra. Ki ne játszott volna régen dominóval? Ha nem is az eredeti játékszabályok szerint, de biztosan mindenki épített már kisebb-nagyobb dominó utakat, amiket utána olyan élvezetes ledönteni. Na éppen ezért alkottuk meg ezt a programunkat. Ráadásul a csapatépítés minden eleme érvényesülni fog; az egész csapat egy közös célért fog együtt dolgozni, amiben mindenki egyenlően részt vesz.

 

5.     Azoknak, akiknek hiányzik a digital nomad lifestyle

Belvárosi barangoló csapatépítés

 

Munkavégzés „home office” alatt a Szabadság téren? Vagy esteleg a Balaton partján vagy az Adrián vitorlázva? A digitális nomád életérzéstől nehéz elszakadni, ha egyszer rákapott az ember. Az irodába visszatérve is visszahozható a szabadság érzése

Egy kellemes séta a gyönyörű városunkban – a tökéletes kikapcsolódás. Na de hogy lesz ebből csapatépítés? Hát úgy, hogy ezt a sétát teletűzdeltük nektek különböző, kisebb, megoldandó feladatokkal, amihez szükség lesz az együttműködésre, mert csak a feladat elvégzése után tudtok tovább haladni. Elfogadod a kihívást?

 

Ahogy minden employer branding program kapcsán, a csapatépítések tekintetében is az a fontos, hogy felismerjétek a kollégák igényeit és ehhez mérten szervezzétek meg a közös programokat. Egyedi ötletekért fordulj hozzánk bizalommal vagy válogass csapatépítő programjaink közül.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük