Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Foci VB 2018 – így üzemeltess sikeres szurkolói központot

A 21. FIFA labdarúgó világbajnokságra, azaz a foci VB-re 2018. június 14 és július 15 között Oroszországban kerül sor. Ahogy eddig, ezúttal is fontos szerep jut a szurkolói központoknak, ahol egyszerre több ezren követhetik élőben a meccseket. Mivel fociról beszélünk, a VB idén is rengeteg szurkolót mozgat meg ebben az egy hónapban – legutóbb összesen 3,2 milliárdan követték a közvetítéseket
Természetesen, az utóbbi EB és VB közvetítésekből mi is kivettük a részünket, 2014-ben Siófok főterén dobtuk fel a hangulatot a meccsek között, 2016-ban pedig a budapesti Akvárium Klub melletti füves téren biztosítottuk a felejthetetlen szórakozást több ezer embernek.
Hoztunk pár tippet, hogyan szervezz népszerű foci VB közvetítést, ahol állandó a szurkolói jelenlét…és persze a fogyasztás:)

Először is, mivel nem minden nap játszanak a csapatok és nem minden mérkőzés vonzza egyformán a látogatókat, a holt időszakokat töltsd ki programokkal.

Ha megvannak az alapok (a helyszín, az engedélyek, a szponzorok, a catering és a technika), akkor már csak a programokra kell ügyelned.

Az előző évek tapasztalatai alapján készítsd el a demográfiai elemzést. A délutáni mérkőzésekre főleg hétvégén- sokan családdal jönnek szurkolni, azonban a gyerekek nem fogják végig ülni a kétszer 45 percet, így biztosan jó pontot szerezhetsz a szülőknél, ha gondoskodsz a gyermekeik szórakoztatásáról is.

Felejtsd el, hogy a foci a férfiak sportja. Bár sokszor más a motiváció, a női nézők is ugyan olyan lelkesedéssel indulnak neki a foci világbajnokságnak.

Szóval válassz olyan programokat, eszközöket, ami minden korosztály számára szórakozást nyújthat. Mutatjuk, nálunk az elmúlt években mik voltak a legsikeresebbek:

Biliárdfoci:
A 2016-os EB közvetítéseken debütált biliárfoci azonnal a látogatók kedvence lett. Képzelj el egy túlméretezett biliárdasztalt a földön. Speciális, erre a célra gyártott, a biliárd szabályainak megegyező színes focilabdákkal. A biliárdfoci szabályai megegyeznek a hagyományos biliárd szabályaival, csak sokkal szórakoztatóbb, mivel itt a „golyókat” (azaz a focilabdákat) a megfelelő lyukba kell rúgni.

biliárdfoci
biliárdfoci

Gombfoci:
Az egyik legegyszerűbb örök klasszikus, a gombfoci, sosem megy ki a divatból. Az idősebbek és a gyerekek is egyaránt lelkesen vetik bele magukat a játékba. Tökéletes megalapozva ezzel a hangolódást a következő futballmeccsre. A VB kihagyhatatlan kelléke, ráadásul estére a felnőttek számára a pálya egyszerűen átalakítható sörponggá:)

Csocsó:
A csocsót valószínűleg nem kell bemutatni, egy, vagy 2 asztal bérlésével biztosan nem lőhetsz mellé. Ráadásul, ha ingyen csocsózhatnak a szurkolók, azzal biztosan hetekre biztosítod a látogatottságot.

xxl csocsó
xxl csocsó

Bubble football, vagyis Buborékfoci: kiváló délutáni szabadtéri aktivitás, 3-3 fős csapatokba rendeződve kiskapura fociznak a szurkolók, ráadásul a buborékban focizás vonzza a tekintetet, úgyhogy előbb-utóbb mindenki ki akarja próbálni.

Célbarúgás és rúgás sebességmérő: a szurkolói helyszínen a led faltól legtávolabb eső pontra miért ne állítanál fel egy nagy focikaput? Így nem csak stílusossá válik a helyszín, de igazi profi benyomását kelthetitek. A célbarúgás a szponzorok egyik kedvence is, mivel a kapura felszerelt, lyukas molinó kiválóan brandingelhető. A legnépszerűbb, ha rúgás erősségmérővel kombinálod, ami méri a kapuba érkező rúgás sebességét, erejét. Tehát egy focikaput 2 célra is felhasználhatsz, világosban célbarúgáshoz, sötétben pedig rúgás sebességméréshez:)
Ezek a sporteszközök biztosan felejthetetlen élményt biztosítanak a szurkolóknak, mivel a legtöbbjükhöz csapatot kell alkotni – így a közös élmények és vidám pillanatok garantáltak baráti társaságok és családok részére egyaránt.
További tippekért nézz szét rendezvényeszközeink között, vagy kérj ajánlatot ITT:

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük