Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

A kültéri gyerekprogram magasiskolája

– A GLADIATOR RUN –

Itt a jó idő, a Celsiusok napról napra emelkednek, ezzel együtt nő a kültéri rendezvények száma is. Ilyenkor kerül megrendezésre a legtöbb céges családi nap, vállalati sportnap is. Ami azt jelenti, hogy nem csak a munkatársak igényeit kell figyelembe venni, hanem nagy hangsúlyt kell fektetnünk a gyerekek szórakoztatására.

Hiszen nincs lehangolóbb, egy unatkozó gyerek látványánál egy rendezvény alatt. De ne aggódj! Ebben a blogban a legideálisabb rendezvényprogramról olvashatsz, ami a kisebbeket éppúgy lefoglalja, mint a nagyobb korosztályt.

Talán Te is hallottál már az akadályfutásokról, ami a felnőtteknek kialakított akadálypálya, ahol ügyességüket és gyorsaságukat mérhetik fel a versenyen elindulók. 2017-től ugyanezt az izgalmat hoztuk el a gyerekeknek a Gladiator Run pályával.

Nézzük meg hogyan is néz ki ez pontosan. A pálya hosszát a helyszín adta lehetőségek döntik el, de a minimum hossz 700m, a maximum hossz pedig akár 1500m. A gyerekeknek 8-10 fős csoportokba kell szerveződniük, amit az animátoraink segítenek. Természetesen, mielőtt nekikezdenénk, a sérülések elkerülése végett kicsit bemelegítünk a gyerekekkel és már indulhatnak is a Gladiator Run pályán. Itt nincs szint idő, vagy büntető feladat, csak élvezni kell a játékot.

Az akadályokat összeválogatva olyan, igazán izgalmas pályát építhetünk, ahol kell kúszni- mászni, egyensúlyozni. A gyerekek életkora szerint különböző nehézségű feladatokkal kell megküzdeniük:)

A többféle palánkon való átjutás a kisebbeknek is sikerélménnyel szolgál, ilyenek a sima palán, a magas – palánk, de van A palánk ráccsal is, vagy a nélkül, illetve átfúrt palánk is.


Természetesen nem hagyhatjuk ki az egyensúlyérzéket fejlesztő elemeket sem, a sima egyensúlyozó mellett rönkös egyensúlyozót is beépítünk a nagyobbaknak. Az erőnléti állapot fejlesztéséhez pedig mászhatnak kötéllel átszőtt piramison, vagy részt vehetnek a traktorgumi forgatáson is, még a rönkcipelés előtt közvetlenül.


Röviden:
Ha még mindig nem győztünk volna meg, hogy miért is ez a legjobb választás a közelgő rendezvényre, akkor még azt is tudnod kell, hogy itt a gyerekek nem egymással versenyeznek, így elkerülhető a szomorkodás. Ebben a játékban mindenki győztesnek érezheti magát, aki végigmegy a pályán. Amit természetesen jutalmazni is kell! Szerintünk remek ajándék lehet minden gyerkőcnek a matrica az olvadósrágó, de akár egy kis füzet, toll, ceruza, zsírkréta is jó választás, ami a cég logóját viseli.
Az akadálypályán még a legkisebbek is végig mehetnek egy kis segítséggel, de a nagyobb korosztály is élvezi, hiszen ki ne akarna igazi Gladiátor lenni és besöpörni az érte járó jutalmat és dicsőséget?!
Ugye, hogy meggyőztünk? 🙂 Ne hagyd ki a többi, gyerekeknek szóló rendezvényeszközt se.

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük