Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

A szabadtéri csapatépítés alapjai

Megérkezett a tavasz, és hamarosan már a kültéri csapatépítéssel is lehet számolni. A csapatépítések segítenek egy vállalatnál összekovácsolni a kollégákat, egy kicsit jobban megismerhetitek egymást és közös élményeket gyűjthettek. De jó kérdés, hogy hogyan? Vajon melyik a legjobb módszer akkor, ha nem csak egy közös sörözést szerveztek?
Havonta több tucat megkeresést kapunk csapatépítő ötletekkel kapcsolatban. Összeszedtük azt az 5 dolgot, amit mindenképp érdemes átgondolni, ha igazán emlékezetes programot szeretnél.

1) RÉSZTVEVŐK: készíts egy listát a résztvevők várható létszámáról, vedd figyelembe az életkor és nemek szinti megoszlást is. Kicsit ismerd meg jobban a kollégákat, céges szinten milyen beállítottság jellemez leginkább titeket? Inkább sportosak vagytok, vagy a kirándulós típusba tartoztok, netalán a kalandosabb eseményeket kedvelitek? Vedd számításba az is, hogy csak a kollégáknak, vagy a családtagoknak is szól-e a rendezvény? Ezzel máris leszűkítheted a kört a csapatépítés programjaira vonatkozóan- rafting, geocatching, sportbajnokások, közös hajókázás, stb…

2) HELYSZÍN: gondol át, hogy egy-vagy több napos eseményről van-e szó? Hogyan fogtok odautazni és onnan visszajönni? Minél könnyebb egy helyszín megközelítése, annál több meghívott fog eljönni. A helyszínválasztásnál már jó, ha előre tudod, hogy milyen programokat szeretnétek és azoknak mekkora a terület igénye? Mielőtt nagy elánnal lefoglalod a helyszínt, mindenképp személyesen is tájékozódj. Fontosak a kényelmi funkciók is- a parkolási lehetőség, a mosdók száma és tisztasága, átöltözési lehetőség biztosítása…ezeket csak személyesen tudod ellenőrizni.

3) CATERING: az ellátmány biztosításánál tartsd szem előtt, hogy fejenként legalább 1,5 liter víz álljon rendelkezésre. Hacsak nem egy közös főzőversenyen vesztek részt, sok szolgáltató szállít a helyszínre előre berendelt ételeket. A menü összeállításánál figyelj arra, hogy az étel intoleranciával élő, vagy vegetáriánus, vegán kollégáid se maradjanak éhen. Inkább kevesebb, változatosabb menüt állíts össze, mint nagy mennyiségű, de egyszínű ételeket.

4) IDŐPONT: csapatépítéseknél-, ha csak a kollégáknak szól, a legideálisabb, ha egy hétfői, vagy pénteki napot tudtok kijelölni a programra. Ha mindenképp hétvégére teszitek, akkor viszont ügyelj rá, hogy még a júniusi szabadságolások előtt ejtsétek meg az eseményt és ne hosszú hétvégére essen. Szabadtéri program esetén mindenképp jelölj ki esőnapot – amire rossz idő esetén átszervezitek a programot. Amint megvan a pontos helyszín és az időpont küldd ki a meghívókat és ne felejts el visszajelzést kérni a kollégáktól.

5) KIEGÉSZÍTŐK: vedd számba, hogy mikre lehet még szükségetek. Például kellenek-e asztalok és székek, pokrócok, poharak, tányérok, egészségügyi doboz, stb…ezekről se feledkezz meg! Érdemes leszerveznetek egy profi fotóst, aki megörökíti az eseményt. A jól sikerült képekkel dekorálhatjátok az irodát, vagy körbe küldhetitek egymás között- így nem csak egy napig tart az élmény.

Csapatépítő programokért nézz körül ITT, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük