2024 július 23, kedd

Ugrás a "Széchenyi 2020 - GINOP-9.1.1-21 Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogram" oldalra

Íjászat

Íjászat

Kérj Árajánlatot!

Íjászat a hagyományörző sport
Profi íjászaink megtanítják, hogyan kell honfoglaló őseink visszahajló íjával bánni.

Hozzáadás az ajánlatkéréshez

Íjászat – a hagyományörző sport

Az íjászat egy igazán autentikus és klasszikus sport. Hagyományos játékokat felvonultató rendezvényeken kötelező programpont az íjászat, de sport napon, falunapon és fesztiválokon is szívesen látott vendég.Napjainkban sportként van jelen, de az íjászat története a hadviselés és vadászat alapjaihoz nyúlik vissza. Valószínűleg már a kőkorban is használtak íjjakat, régészeti leletek és barlangrajzok bizonyítják, hogy egymástól függetlenül, távoli helyeken is jelen volt már ekkor az íjhasználat. És mint tudjuk, a magyarság történetében is igen jelentős a szerepe. Honfoglaláskori őseink kiváló lovas íjászok voltak, és egészen a 16. század elejéig a lovasság használatában voltak íjjak. Az íjászat szerves részét képezi történelmünknek, kultúránknak, mi pedig örömmel segítünk elsajátítani ennek a remek sportnak az alapjait, hogy ezzel is közelebb hozzuk őseink kultúráját. Profi íjászaink megtanítják, hogyan kell honfoglaló őseink visszahajló íjával bánni.

Az íj használat fejleszti a szem-kéz koordinációt, miközben megtanít összpontosítani, erősíti a kar-váll és hát izomokat, nem utolsós sorban pedig remek szórakozás. Íjászat szervezése rendezvényre ezért több szempoból is remek ötlet, hiszen mindamellett, hogy sportolunk és remekül szórakozunk, részesei lehetünk hagyományaink felelevenítésének.
Íjászverseny szervezését is vállaljuk, ha úgy érzitek, hogy nektek már jobban megy a reflexíj kezelése és szeretnétek megméretni magatokat egy versenyen.

Kapcsolódó termékek

Hozzáadás az ajánlatkéréshez
Hozzáadás az ajánlatkéréshez
Hozzáadás az ajánlatkéréshez